Ралица Бехар отговори на отвореното писмо на Кирил Станков.  Ето и пълния текст на нейния отговор:

Уважаеми г-н Станков,

Благодаря за писмото. Чувствам се смутена – нито съм депутат, нито известна личност, за да получавам отворени писма.

Имали сте интересен живот, приемете моите уважения за него, за труда, който сте положили, и за Вашите успехи.

Различните хора имат различен живот – някои успяват повече, някои по-малко. Познавам голям брой хора, които са имали прекрасни условия, за да се развиват – пари, елитни училища, достъп до важни места и въпреки това не са успели. И обратното – много, ама много хора, които само с труда си са направили своя живот и живота на хиляди хора край тях щастлив и успешен. Само да уточня, че моето училище беше под „шапката“ на МОМН.

Опитвам се да защитя България от хора, които дори не я познават. Съзнавам многобройните проблеми, които държавата ни има, и те не са само в областта на корупцията, престъпността, съдебната система. Те са навсякъде.

Но това не означава, че трябва да позволим който и да е чужденец да ни унижава публично. Защото утре Вие или много други българи ще искате да правите бизнес където и да е в Европа и именно лошият ни имидж ще ни попречи да направим това. Вярвам, че Вашите биологично чисти продукти са прекрасни, но ако хора като Найджъл Фараж говорят всеки ден чрез медиите колко корумпирани са българите, то тогава и един домат няма да можете да продадете извън България, защото тихо и кротко ще си стоим тук и ще се съгласяваме с всяка ругатня.

Аз не приемам този подход. Искам и занапред в моя живот нещата да се казват честно и почтено и всички истини да бъдат наистина истини. И добрите, и лошите. Без манипулации.

Сигурна съм, че ако ругаем България, тя никога няма да се промени. Ако позволим други хора да я ругаят – тя пак няма да се промени. Знам също така, че само ние можем да я направим по-добра.

Благодаря Ви още веднъж за интереса Ви към мен и моето мнение, с което смятам, че допринесох поне малко за изчистването на имиджа на България. Ако не у нас, то поне в чужбина.

Желая Ви успех!

Ралица
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase