„Невинността на мюсюлманите” вече уби четирима в Либия, провокира протести и заплашва да причини още вреди
„Невинността на мюсюлманите” е слаб, дори жалък, вместо смешен филм, но със сигурност е един от най-търсените в мрежата.

Заради него на 11 септември бяха убити четирима американски дипломати в Либия. YouTube беше забранен в Афганистан и хиляди протестираха и атакуваха посолството на САЩ в Кайро. По всичко личи, че това няма да е всичко!
Американците никак не обичат провокациите и ще отвърнат на удара, въпреки че от Либия излязоха с официално обръщение тип: „Извинете, ако има нещо…”.

Активисти на салафистките бригади от движението „Ансар аш-Шариа” („Защитниците на шариата”) буквално озверяха, защото пошлото филмче се подигра с Пророка Мохамед.

„Сложи главата си между бедрата ми. Виждаш ли още дявола вътре?” – това не е реплика от филм „за възрастни”. Така се обръща пророкът Мохамед към забулена красавица в една сцена от „Невинността на мюсюлманите”.
Смехотворният филм е дело на режисьора Сам Басил. Той изкрънкал пет милиона долара от стотина еврейски дарители, за да създаде това безумие. Отнема му три месеца работа. В пародията участват 60 актьора, а екип от 45 души са съпричастни в създаването му.

Дори да не разбирате английски, е повече от ясно каква е художествената стойност на филма. Режисьорът е американски евреин, който се кълне, че „Ислямът е рак”. Знаем с какво око гледа народът му на прахосването на парите. Едва ли някой евреин (а и друг по произход) смята инвестицията на петте милиона в смъртта на хора за прекрасна сделка!

Надежда Димитрова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase