Снимка: Форум Филм

Новият филм от сагата "Междузвездни войни" и анимацията "Ела, изпей" са с най-големи приходи в киносалоните на Северна Америка през новогодишните празници, съобщиха Ройтерс и АФП.

"Rogue One: История от Междузвездни войни" оглави бокс-офис класацията на Северна Америка за трета поредна седмица с приходи от почти 50 милиона долара за тридневния период в края на седмицата и прогнози за 64 милиона за четири дни. Понеделникът тази седмица влиза в бокс-офис класацията, защото за много компании и училища той е неработен.

Приходите от филма в северноамериканския бок-офис надхвърлиха 400 милиона долара. Той вече е на второ място за годината след анимацията "Търсенето на Дори" с 425 милиона долара. "Rogue One: История от Междузвездни войни" помогна на "Дисни" да стане първото киностудио, преминало границата от 7 милиарда долара годишни приходи.

Анимационният мюзикъл "Ела, изпей" е на второ място в бокс-офис класацията на Северна Америка с 41,4 милиона долара през втората си седмица по екраните. Очаква се за четиридневния период приходите от филма да са 53,7 милиона долара. Общите приходи от "Ела, изпей" в Северна Америка са 177,3 милиона.

На трето място е космическата история "Пасажери" с Дженифър Лорънс и Крис Прат с приходи от 16,1 милиона долара въпреки неодобрението на кинокритиците. Следват "Смелата Ваяна" с 10,5 милиона долара и "Огради"(Fences) на Дензъл Уошингтън с 10,2 милиона долара от продажбата на билети в киносалоните на САЩ и Канада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase