Снимка: Bulgaria ON AIR

Не е лесно да си син на един от най-силните мъже на своето време. В това ще ни убеди историческият сериал "Синът на Сталин".

Сюжетът ни среща с Василий – военен пилот, спортист, но слабото му място се оказват жените. И докато в началото героят е волен, влюбчив, ценител на добрия алкохол и купонджийски прояви, то постепенно ще усетим как всъщност и той е бил репресиран от собствения си баща.

Заложник на рода си, Василий ще усети и сладките и горчиви моменти от живота. Ще го видим да се весели сред изтъкнати личности и ще проследим пътя му до затвора. Бурният му живот е смесица от преживявания – военна служба, приятелства, предателства, флиртове, наказания. Той не си спестява емоции с жени, алкохол, футбол, хокей, самолети, дори война.

Въпреки това най-голямото му предизвикателство си остава да излезе от сянката на баща си. През целия си живот е нарочен като синът на Сталин – Бащата на народите, но не спира да търси себе си.

Режисьорите Сергей Шчербин и Сергеий Гинзбург много точно улавят духа на времето и проследяват драматизма на главния герой и близките му, намиращи се в капана на политическия режим.

Герой с принципи или безпътен пияница е 26-годишният Василий, решете сами. 

"Синът на Сталин" може да гледаме от 10 ноември всеки делник от 19,50 ч. по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase