Снимка: Pexels/Markus Winkler

Яденето на грозде удължава живота с 5 години.

Ново проучване установява, че ако хапвате от този вкусен плод редовно, може да живеете с 5 години по-дъло.
Гроздето е богато на химикали, които повишават стомашните бактерии и понижават нивата на холестерола. А всичко това пък намалява риска от развитие на сърдечна болест и рак.
 
Учени от Университета на Западна Нова Англия установили, че гроздето изчиства рафинираните мазнини и рафинираната захар, които се съдържат в преработените храни. Така че, ако редовно ядете джънк фууд, гроздето намалява вредните ефекти от нея, предават от "Female First".
 
Още за ползите от плода четете в teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase