Снимка: Pexels

Миналият месец ни донесе ретрограден Меркурий, който ни обви в психическа мъгла за цели три седмици, предизвика неудобни комуникации и логистични злополуки.

Този месец ще трябва да се сблъскаме с още по-предизвикателен ретрограден период. В събота, 15 август, Уран – планетата на промяната и революцията, ще забави своето движение, продължавайки да бъде в знака на Телец.

Това далечно тяло няма да ни обърка онлайн срещите, нито пък ще ни накара да забравим паролите си, както беше при ретроградния Меркурий. По-скоро Уран ще има по-траен ефект върху начина, по който живеем живота си.

По-дълбоки промени

Когато се движи с нормална скорост, Уран функционира като измамник на нашата Слънчева система, подбуждайки промените, които се случват през цялата година. През март 2019-а планетата отново навлезе в знака на Телец, който е силно свързан както със земята, така и с материалните ресурси.

Тогава астролозите предупредиха за масивни промени и разтърсвания в околната среда и икономиката. Въпреки че все още имаме няколко години преди Уран да премине в друг знак, ретроградният период ще ни осигури лек отдих от хаоса, през който преминахме през последната година и половина.

Е, почивка може би е силна дума. По-скоро Уран ще забрави за външните сътресения и ще ни разтърси отвътре. Когато навлиза в ретроградната си фаза, планетата изисква да направим равносметка на текущата ситуация, включително на последните промени, които са се случили по време на нормалното ѝ движение.

Трябва да се запитаме дали сме готови да посрещнем новите моменти и дали сме достатъчно уверени, че ще се справим с тях. Дали старите ни вярвания не ни пречат да продължим напред? Дали предположенията ни вече не съответстват на реалността? Подходящи и постижими ли са нашите цели, желания и нужди?

Този вътрешен разпит трябва да завърши със следния въпрос: Как можем да се приспособим към промените, за да живеем по-добре в света, който ни чака отвън? Време е да проявите малко креативност и критично мислене към себе си. Този ретрограден период ще възнагради всеки, който се адаптира към ситуацията.

Трябва ли да се подготвим за вътрешна еволюция, вижте в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase