Снимка: Pixabay

Заради социалната изолация, много хора признават, че хапват повече, тъй като са вкъщи почти през целия ден и обичат да ядат нещо, докато гледат сериали или телевизия. Това значи, че освен закуска, обяд и вечеря, по-често хората си позволяват и следобедна закуска, и като цяло - хапвания между основните ястия. Оказва се, че това изобщо не е нещо лошо. Ако залагате на правилните храни, хапването между основните хранения носи ползи на косата.

Защо?
 
Трихологът Анабел Кингсли казва пред британския "Cosmopolitan": "Храненето между основните ястия е много важно за косата. Енергията спира да достига до космените фоликули 4 часа след хранене".  Това значи, че 4 часа след хапване на нещо, съставките на хранителните продукти спират да бъдат доставяни до косата. Затова, ако искате косата да е здрава, яжте често, не залагайте само на 3 основни и големи ястия. "Косата е последната част от тялото, която получава ползи от храната и първата, която страда, когато менюто ни не е добро. Балансирана диета, която съдържа всички важни хранителни групи следователно, е много нужна", обяснява Анабел.

Какво да ядете?
 
Естествено, важно е да поемате полезни храни между основните хранения, а не сладкиши. Експертът препоръчва да хапвате крекери от кейл и киноа, оризови кексчета с пушена сьомга, круши, пуканки, тортила с гуакамоле.
 
Какво още да ядете четете в teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase