Снимка: Reuters

Харесваме вкусните ястия, които са поднесени и с красива визия. Хубавото е, че сме заобиколени от много информация, която може да ни е полезна и да ни направи още по-добри готвачи в нашата кухня. Днес споделяме с вас няколко съвета от готвачите в ресторанти със звезди Michelin. Готвенето може да бъде удоволствие.

Експериментирайте с микс от аромати

Готвачите на Michelin получават звездите си, включително заради смелостта си да експериментират с комбинации от продукти, които никой не е правил преди това. Разбира се, ако сте решили да се пробвате в това, добре е да следите различни образователни видеоклипове, да четете готварски книги, които описват основните принципи на вкусовата съвместимост. Започнете с нестандартни, но доказани комбинации.

Така например, месо, пилешко, бекон, хайвер, тестени изделия, се комбинират добре с шоколад; пробвайте круша с горчица, агнешко с аншоа, портокал с маслини, пъпеш с прошуто, зеленчукова салата и ароматизирано сирене с ягоди.

Преди да сложите подправките към ястието – загрейте ги

Този трик разкрива вкуса на много подправки, правейки го по-наситен. В сух тиган или пък с малко мазнина, всичко зависи от това какво ще готвите, просто се слагат подправките за 1 – 2 минути, за да отворят ароматите си.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase