Снимка: pixabay

Чувствали ли сте се някога неудобно от това, че тялото ви отделя пот с неприятна миризма? Докато нашата миризма е основно диктувана от генетиката, тя може да бъде причинена и от храните и напитките, които консумираме.

В следващите редове може да видите няколко сравнения между продукти и кои да изберете, за да ухаете хубаво.

Портокали или тиква

Цитрусовите плодове миришат чудесно и лесно се абсорбират от организма, като по този начин ни помагат бързо да подобрим общата миризма на тялото си. От друга страна, тиквата съдържа холин, който се метаболизира в триметиламин. Натрупването на триметиламин в организма може да причини лош мирис на тялото. Това не значи, че не трябва да хапвате тиква, просто не прекалявайте с количеството.

Лимонов сок, вода с лимон или вино

Чаша вино след работа или по време на обяд звучи чудесно, но когато се наслаждаваме на виното невинаги се ограничаваме само с една чаша. Махмурлукът, гладът свързан с него далеч не изчерпват негативите на консумацията на вино. Часове по-късно, миризмата, която отделя тялото ви ще напомня за мирис на алкохол. От друга страна, водата с лимон ще ви помогне да детоксикирате организма, тъй като лимоните са богати на антиоксиданти. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase