Снимка: outnow.ch

Приятелите са едни от най-важните хора в живота на човек. Те са тези, към които се обръщаме, когато имаме нужда от помощ, подкрепа и съвет.
 
Споделяме им съкровените си тайни и доверяваме страховете си. Както с всичко, трябва да подбираме много внимателно кръга около нас, тъй като се оказва, че дори и най-добрият ни приятел може да се окаже лошо влияние или дори токсичен за живота ни.
 
Ето 7 признака, по които да познаем токсичните приятели.
 
1. Не ви подкрепят
 
Понякога всички правим ужасни решения, но това не трябва да е повод за приятелите ви да не ви подкрепят, докато преминавате през тях. Особено, ако знаят, че е грешно. Без значение дали сте изневерявали, сгешили сте в училище или сте нагрубили общ приятел – те трябва да са до вас.
 
2. Те не полагат усилия към гаджето ви
 
Хората са различни и е нормално всеки да не се разбира с всеки. Но ако вашите приятели ценят вас като важен човек в живота им, трябва поне малко да положат усилия.
 
3. Родителите ви не ги харесват
 
Ако майка ви не харесва някой от вашите приятели, вероятно и вие не трябва. Родителите често имат много по-добра преценка от нашата, особено когато зад гърба си имат опит и неминуемо са си патили.

Останалите начини да познаем приятелите, които ни вредят - четете в TeenProblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase