Снимка: Дейли Мирър

Британецът Мартин Маккаски използва един и същ пазарски плик от веригата "Теско" в продължение на 34 години. Той си го купил през 1981 г. по случай 50-тата годишнина от създаването на супермаркетите и го ползва до ден днешен, пише в. "Дейли мирър".

72-годишният пенсионер бил пестелив човек и смятал, че ползването на нови пликове е вредно за природата. За тези 34 години г-н Маккаски използвал полиетиленовия плик над 2000 пъти. Пенсионираният техник от Северен Уелс винаги носел сгънат любимия си плик в един от джобовете си.

Преди 4 години в Уелс беше въведено таксуването на пазарските пликове. Така че Маккаски започнал да икономисва пари със своя 34-годишен уникат. Той го използвал за пазаруване средно един път седмично. Мотото на Мартин било "Пести и не искай!".

Дъщерята на спестовника разбрала за 34-годишната торбичка едва миналата седмица и толкова се изненадала, че решила да качи снимка на баща си и плика в мрежата. Тя написала, че в пликчето имало малка дупка, но все пак било в перфектно състояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase