Уинтър Снимка: Facebook/ Starbucks Everywhere

Уинтър е на 42 години от Хюстън, Тексас. Той е маниак на тема кафе и е решил да изпие чаша от енергизиращата течност във всеки Старбъкс на планетата. Предвид че има кафенета Старбъкс навсякъде по света, това изглежда непосилна задача. До момента Уинтър е посетил 11 676 кафенета и му остават най-малко още 10 000, пише Одитисентрал.

Уинтър е компютърен програмист. Тази професия му позволява да се отдаде на пътешествията си по цял свят, за да опита кафето Старбъкс на различни места.

До момента той е похарчил 160 хил. долара за "събуждащата" напитка. Ходил е в 38 различни държави, посетил е кафетерии в Лондон, Ню Йорк, Париж, Египет, Кувейт, Турция, Япония и Ливан. Тези пътешествия му отнемат по три месеца всяка година и 25% от доходите му.

Уинтър смята, че е зависим от кофеина - пие по 29 кафета на ден. Харесва и други видове кафе, но най-вече му допада, че вкусът на Старбъкс кафето е еднакъв навсякъде по света.

Той е посетил за първи път Старбъкс през 1997 г. Почти веднага след това му е хрумнала идеята да си постави тази трудна цел.

"Беше само хипотеза. Възможно ли е да посетя всичките кафетерии Старбъкс?", разказва Уинтър за странното си начинание.

През 1997 г. е имало около 1500 Старбъкс заведения в четири държави. Тогава идеята на Уинтър е звучала възможна. Но веригата се е развила с астрономическа скорост - в момента кафетериите са 23 305 в 65 държави.

Уинтър е толкова отдаден на мисията си, че дори не се радва на туристически забележителности, когато пътува. Когато е бил на Хаваите за 30 часа, той е посетил 5 кафенета на три острова. Не е отишъл на плаж нито веднъж.

Никой не знае дали начинанието на Уинтър ще се увенчае с успех, тъй като непрестанно се появяват нови Старбъкс заведения и се затварят други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase