Снимка: Булфото

Група общински съветници поискаха главата на председателя на общинския съвет на община Родопи Величка Георгиева.

17 от общо 29 старейшини от ГЕРБ, ЛИДЕР, ССД и БНД “Радикали” внесоха предложение за освобождаване от длъжност на опърничавата дама.

Причините са системно нарушаване на правилника на местния парламент, забавяне на прегласуване на решение за местните данъци и такси и превишаване на правомощията.

Основният мотив е, че Георгиева не е информирала колегите си за препоръките на областния управител на Пловдив Иван Тотев и на прокуратурата за ново гласуване за референдум за отделяне на село Ягодово от община Родопи.

Сагата със селото продължава от години. Жителите на Ягодово искат да преминат под шапката на община Пловдив, защото Родопи не се грижи за тях.

Хората недоволстват от липсата на канализация, от нулеви социални услуги и никакво административно обслужване.

Въпреки препоръките на прокуратурата и губернатора и въпреки че Върховният административен съд определи да бъде насрочена дата за референдум, Георгиева и кметът на общината Йордан Шишков са непреклонни и отказват той да бъде проведен.

“Няма да коментирам”, бяха единствените думи, които Георгиева заяви пред Dnes.bg.

Очаква се искането за освобождаване на председателя на ОбС и избора на нов такъв да бъдат включени в дневния ред на следващото заседание на местния парламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase