Снимка: БГНЕС

Вдигането на пенсионните осигуровки от началото на 2011 г. ще бъде с по-малко от 3%, заяви финансовият министър Симеон Дянков в парламента.

Преди дни премиерът Бойко Борисов заяви, че е решено, че пенсионните осигуровки ще се вдигнат с 3 процентни пункта, каквото беше искането на синдикатите.

Сега обаче Дянков отбеляза, че от три дни в правителството активно се обсъжда въпросът с размера на вдигането на пенсионните осигуровки заедно с премиера.

Целта е размерът на вдигането да бъде възможно най-малък, "защото тежестта от това ще падне не само върху работодателите, а и върху заетите“.

Още по темата

По думите му голямо вдигане на осигуровките може да забави процеса на изсветляване на икономиката.

Дянков не назова конкретен размер на увеличаването на пенсионните осигуровки, но заяви, че окончателното предложение за това ще бъде направено в понеделник.

Dnes.bg припомня, че по-рано през деня премиерът Борисов обяви, че заедно с министър Дянков работят, за да не се вдига с 3% пенсионната вноска.

"Работим по темата и до понеделник имам уверението, че ние ще направим така да не се вдигне с 3% пенсионната вноска, но аз искам гаранция черно на бяло", категоричен бе министър-председателят.

Още новини от бюджет и финанси
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase