Снимка: Dnes.bg

Най-луксозният лайнер, акостирал някога в наши води, посети за 9 часа Несебър. На борда му се возят 500 богати пенсионери, като някои от тях буквално живеят на кораба.

Макар че цените не са по джоба на всеки – 500 долара струва плаващото удоволствие на ден (или две сравнително нормални български пенсии), най-пристрастените прекарват на този кораб по 5-6 месеца.

Макар круизният туризъм да става все по-достъпен за обикновения българин, удоволствието да плава с най-новия съд на италианската компания Silversea – Silver Spirit, могат да си позволят само истински богаташи. Някои от тях, заедно с представители на медиите, успяха да разгледат плавателния съд на пристанището в Несебър при първото му посещение у нас.

Внушителният кораб е съвсем нов – пуснат е на вода едва в началото на тази година. Той все още мирише на кожа и дърво – материалите, които от векове съпътстват лукса.

За разлика от кичозните хотели у нас, строени с много пари, тук този лукс е ненатрапчив. Интериорът на лайнера е в стила на 30-те години на миналия век.

Но присъствието на лукса се усеща навсякъде – от витрините с диаманти в шопинг частта на кораба, през бутилките коняк – всяка на цена от 1000 евро, в бара с жива музика, до реакцията на персонала, обучен до съвършенство да се грижи за гостите така сякаш са негови близки роднини. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase