Делото срещу бившата барета Петко Лисичков, обвинен за убийството на Калоян Стоянчов – Големия Риж, бе отложено от Бургаския откръжен съд.

Причината е смъртта на един от адвокатите на Лисичков – Крушков.

Делото беше отложено и миналия месец, като причина беше исканият от адвокатите разпит на вещите лица, извършили физико-химичната експертиза.

Тя се отнася както до обвиняемия, така и до жертвата.

Според нея в тялото на Големия Риж са намерени следи от хероин,морфин и анаболи, съобщи адвокаткат Елена Петрова.

На предишното заседание същите експерти отново не се явиха поради здравословни проблеми.

Адвокатите поискаха и разпит на майката на Големия Риж. По време на заседанието обаче стана ясно, че тя от години живее в Радомир и всички призовки се връщат. Оказа се, че жената е парализирана, а и не може да говори.

В хода на делото бе разпитан мъж от ромски произход, който е основен свидетел.

Той отрече да е видял как Калоян Стоянчов е бил убит. Намирал се е до контейнери за смет и чул 3 изстрела, но първоначално помислил, че деца, минаващи наблизо са хвърляли бомбички.

Миг по-късно той е видял тялото на Големия Риж, което и било проснато на асфалта по корем.

Той се приближил, защото помислил, че пострадалият е пиян. Впоследствие видял кръв по главата на Калоян Стоянчов. Точно в този момент Лисичков го е помолил да остане с него и да каже пред полицаите, че експолицаят е бил нападнат.

Dnes.bg припомня, че Лисичков е обвинен за извършено убийство при превишаване пределите на неизбежната отбрана.

Още по темата

На 20 септември миналата година той застреля с три куршума криминално проявения Калоян Стоянчов – Големия Риж.

Работното обвинение срещу експолицая Петко Лисичков беше променено в хода на разследването. Обвинението е изменено от чл. 118 от НК – „убийство в състояние на афект”, на чл. 119, ал 1. – “убийство при превишаване пределите на неизбежната отбрана”.

В случая Лисичков стреля с пистолет, докато нападателите му са били въоръжени с ножове. За подобно деяние законът предвижда до 5 години лишаване от свобода. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase