Снимка: БГНЕС

От съдебнопсихиатричната експертиза, която беше представена на днешното заседание в Бургаския окръжен съд по делото за убийството на Големи Риж, стана ясно, че подсъдимият Лисичков е бил в състояние на афект по време на сблъсъка със Стоянчев и приятелите му.

Съдията уважи искането на частния обвинител адвокат Марин Марковски за допълнителна балистична експертиза, която ще трябва да отговори на допълнителни въпроси за посоката и пробивната сила на изстрелите от пистолета на ексбаретата.

На днешното съдебно заседание бяха изслушани и заключенията на назначените съдебномедицински и съдебнотехнически експертизи.

От вещите лица стана ясно, че по трупа на жертвата Калоян Стоянчев са открити 4 рани, от които смъртоносни са били тази в областта на левия бял дроб и главата.

Последен е бил изстрелът в главата.

От нараняването в белия дроб Големия Риж е получил кръвоизлив с излив от 1 литър кръв.

Още по темата

Жертвата и подсъдимия са били един срещу друг, а изстрелите са произведени от разстояние 40-60 см.

Според адвоката на близките на пострадалия трябва да се уточни с допълнителната експертиза дали някои от изстрелите са произведени в гръб на пострадалия.

Продължението на делото бе отложено за 30 и 31 март.

Dnes.bg припомня, че процесът за убийството на криминално проявения Калоян Стоянчев – Големия Риж, започна преди ден при засилени мерки за сигурност.

Съдебната зала беше препълнена и през двата дни заради големия интерес по развоя на делото. В кулоарите на съда бяха дошли случайни граждани, готови да подкрепят бившата барета Лисичков.

Във вторник пред съда показания дадоха двама от приятелите на жертвата. Чрез адвоката си Марковски, бащата на Рижия – Слави Стоянчев, поиска 500 хиляди лева кръвнина.

Адвокатите на Лисичков са категорични,че клиентът им е действал при неизбежна отбрана и заявиха, че той е невинен.

Показният разстрел стана на 20 септември миналата година на оживено кръстовище в комплекс „Меден рудник”.

При спор за отнемане на предимство Лисичков застреля с 4 куршума Калоян Стоянчев – Големия Риж. Секунди след това той повика полиция и „Бърза помощ” и сам се предаде на колегите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase