БГНЕС

Алек Болдуин - продуцентът и звезда във филма Rust - ще бъде обвинен в непредумишлено убийство заради смъртта на Халина Хътчинс през октомври 2021 година. 

На 19 януари окръжният прокурор на Санта Фе Мери Кармак-Алтуис и специалният прокурор Андреа Рийб обявиха, че Болдуин и оръжейникът на снимачната площадка Хана Гутиерес-Рийд ще бъдат обвинени по две обвинения в непредумишлено убийство. Няма да бъдат повдигнати обвинения във връзка с раняването на режисьора на Rust Джоел Соуза, който беше ранен при инцидента. Обвиненията официално ще влязат в съда преди края на месеца. 

 
Помощник-режисьорът Дейвид Холс подписа споразумение за признаване на вината по обвинението за небрежно използваен на смъртоносно оръжие. 
 
"След задълбочен преглед на доказателствата и законите на щата Ню Мексико, реших, че има достатъчно улики за повдигане на наказателни обвинения срещу Алек Болдуин и други членове на филмовия екип на Rust", казва Кармак-Алтруис в изявление. По думите й, никой не е над закона и всеки заслужава справедливост. 

Алек Болдуин: Всички знаят истината за стрелбата

Било ли е случайност: Дръпнал ли е спусъка Алек Болдуин срещу Хътчинс?

Алек Болдуин: Не ми предлагат работа заради стрелбата

Риб добави: 
 
"Ако някой от тези трима души - Алек Болдуин, Хана Гутиерес-Рийд или Дейвид Холс - си беше свършил работата, Халина Хътчинс щеше да е жива днес. Толкова е просто". 

 

Още заделото срещу Алек Болдуин и други новини от света на звездите и киното четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase