БГНЕС

Наградите „Златен глобус“ се завърнаха по телевизията след едногодишна пауза, поставяйки началото на наградния сезон в Холивуд.

И докато единственото шоу за награди, което съчетава телевизия и филми в една луксозна вечер, не е без противоречия, има едно нещо, което никой не може да отрече – номинираните и водещите винаги успяват да впечатлят с визия и тази година не беше изключение. През 2023 година в списъците присъстваха както някои стари любимци като Кейт Бланшет, Виола Дейвис и Мишел Уилямс, така и обещаващи нови актьори като Джена Ортега и Селена Гомес.
 
Що се отнася до телевизията, „Домът на дракона“ продължи традицията на „Игра на тронове“, печелейки за най-добър сериал в драматичната категория. Зендая затвърди позицията си на върха сред най-добрите драматични актриси, печелейки за втора поредна година за играта си в „Еуфория“, а Кевин Костнър се окичи с победата при мъжете.
 
И докато някои чакаха с нетърпение да чуят речите на победителите, други бяха вперили погледи в червения килим, за да видят как звездите ще се представят в модния отдел. „Златен глобус“ се смята като началото на наградния сезон не само за киното, но и за модата, като често загатва за това, което ще видим и на следващите събития, а именно „Наградите на гилдията на актьорите“ и „Оскар“.
 
Най-добре облечените звезди на „Златен глобус“:
 
Лавърн Кокс
 
Актрисата носеше винтидж рокля на John Galliano от колекцията пролет/лято 2007, комбинирана с бижута от Fred Leighton и Kwiat. Синият тоалет се отличаваше с асиметричен дизайн и дълъг шлейф, дълбоко деколте и златни детайли по предната част.

Джейми Лий Къртис
 
Тази година Джейми Лий Къртис беше един от хората, връчващи награда, така че трябваше да бъде безпогрешна в модния си избор. Спокойно можем да кажем, че се справи блестящо, обличайки дълга до пода черна дантелена пелерина върху гащеризон без презрамки. Актрисата завърши визията с два деликатни искрящи маншета и обеци, оставяйки наметалото си – което се вееше и „стичаше“ около нея – да внесе повече драматизъм в тоалета.
 

Роклята на Джесика Частейн включваше сложна мрежа, украсена с кристали върху прозрачен слой. Дизайнът е на Oscar de la Renta и беше допълнен с бижута от Gucci.

Спортна мода – Риана сътвори колекция в чест на Супербол

Визия на деня: Катрин Зита-Джоунс като Мортиша Адамс

София Вергара посрещна 2023 на плажа с бански на Dolce & Gabbana

Кейли Куоко
 
Бременната актриса избра лилава рокля на Vera Wang, която чудесно описваше променящото ѝ се тяло и наедрялото коремче. Куоко очаква момиченце, а съвсем скоро направи и бебешко парти, на което присъстваха куп звезди, включително и Брад Пит.

Още за най-добрите тоалети на наградите „Златен глобус“ ще откриете в Tailoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase