Снимка: БГНЕС

Британският принц Хари разказва в новата си книга как е бил физически "нападнат" от по-големия си брат принц Уилям по време на спор през 2019 г., съобщи "Гардиън".

Според вестника разказът за инцидента се появява в новата мемоарна книга на Хари "Spare", която се очаква да излезе по-късно този месец на фона на продължаващия спор в британското кралско семейство.

38-годишният Хари пише, че по време на спор в кухнята на лондонския му дом Уилям нарекъл съпругата му Меган Маркъл "трудна", "груба" и "избухлива", преди да го повали на земята, докато двамата продължавали да спорят, пише "Гардиън".

"Той ме хвана за яката, скъса огърлицата ми и ме повали на пода. Приземих се върху купата на кучето, която се счупи под гърба ми, а парчетата се врязаха в мен", цитира "Гардиън" книгата на Хари.

След това Хари казал на по-големия си брат да си тръгне. Според вестника Уилям погледнал "със съжаление и се извинил", спомня си Хари.

Вестникът цитира размяната на реплики между двамата принцове от книгата: Уилям "се обърна и извика: "Не е нужно да казваш на Мег за това".

"Искаш да кажеш, че си ме нападнал?"

Не съм те нападнал, Харолд", отвърнал Уилям, като изглежда използвал прякор за Хари.

Последното разкритие за бурните отношения на братята идва в момент, когато баща им крал Чарлз се подготвя за коронацията си през май.

Хари и 41-годишната Меган разкриха преживяванията си в британското кралско семейство в документален филм на Netflix миналия месец за причините за зашеметяващото им заминаване за Северна Америка през 2020 г., припомня БГНЕС.

В него те обвиниха за голяма част от нещастието си расистките медийни публикации и тормоза от страна на таблоидите, някои от които, според тях, семейството е подбудило.

Преместването им в Калифорния, родния щат на Меган, направи двамата непопулярни във Великобритания, където медиите често ги представят като егоисти.

В откъси от телевизионно интервю за ITV в Обединеното кралство и CBS в Съединените щати, излезли тази седмица преди излизането на книгата, Хари заяви, че иска "семейство, а не институция".

"Бих искал да си върна баща си. Бих искал да си върна брат ми", казва Хари.

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 2 месеца

Най- лесно е да се оплакваш и да се правиш на интересен, какъвто е случая с Хари. Толкова много завист е натрупана в душата на това момче, че вече прелива и излиза наяве. С теси бомбени интервюта хари демонстрира, че е психически неуравновесена личност. Има нужда от душевно спокойствие, да балансира, но не може да го намери, защото и жена му е с болни амбиции.

39

Анонимен

преди 2 месеца

Цялата тази сага ми изглежда твърде просташка. Да печелиш публично внимание и пари като забавляваш публиката чрез лични пикантери, не осъзнавайки в какво жалко положение се поставяш.

38

Сюлейман паша

преди 2 месеца

Светьт се превива от глад а тия глезльовци не могат да поделят богатството,властта и престижа!Султаните оставяли най умния и кадьрния комуто да поверят империята а останалите-в тьмните води на Босфора! И след това няма гьк няма мьк!По тая логика тоя грозния немирник с рижавата коса и с луничките отдавна трябваше да го оставят в Темза да отплава кьм Ламанша...