БГНЕС

Анджелина Джоли се оттегля от ролята си във Върховния комисариат на ООН за бежанците, слагайки край на една връзка, продължила повече от десетилетие.

Новината беше съобщена от самата организация преди няколко дни. В общото официално съобщение, публикувано в петък, 47-годишната Джоли пише, че е благодарна за привилегията и възможността да работи с толкова много невероятни и отдадени доброволци на терен, както и други колеги от комисариата, с които е свършила огромна работа по целия свят и е помогнала на множество нуждаещи се хора.
 
„Ще продължа да правя всичко по силите си в следващите години, за да помогна на бежанците и на хората, изгонени от домовете им. След 20 години работа в системата на ООН, почувствах, че е време да работя нещо различно, да се занимавам директно с бежанците и местните организации, подкрепяйки техните планове за разрешаване на проблемите“, каза още Джоли.
 
Според източник, близък до актрисата, тя е решила да напусне Върховния комисариат, за да може да фокусира повече от ресурсите си върху подкрепата на групи, водени от тези, които са най-засегнати от конфликтите, да им вдъхва повече сила и да осигури чуваемост на гласа и лидерството им. Подобна организация е MJP в Камбоджа, която Анджелина основава през 2003 година.
„Ужасен човек“: Синът на Брад Пит се ядоса на баща си
 

 
„Предупредих хората за него и ме заболя, когато Брад не ме послуша“

 
 
„Тя ще бъде по-ефективна като външен човек. Винаги се е фокусирала повече върху хората, а не върху системата“, казва източникът.

 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Angelina Jolie (@angelinajolie)

 
Още за връзката на Анджелина Джоли с бежанците и други новини за звезди ще откриете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase