Епизодът „Почти интервю“ от документалната поредица „Умно село“, който Bulgaria ON AIR ще излъчи тази неделя, 18 декември, от 19:30 часа, ще срещне зрителите с талантливия български режисьор – Явор Гърдев.

Винаги е интересно, когато във фокуса на камерата и микрофона е Явор Гърдев. Задълбочен, интригуващ, с чувство за хумор - такъв е режисьорът и в новия епизод от поредицата „Умно село“ , озаглавен „Почти интервю“ с Явор Гърдев в главната роля. Знаковият театрал признава за обсесията си от сцената и в частност тази в Младежкия театър, където саморъчно се е назначил на работа още в 4-ти клас.

В кои актриси се е влюбвал малкият Явор, какво е било юношеството на подрастващия, за стремежите и илюзиите в студентските години на ученика на Иван Добчев и Маргарита Младенова, за успехите и провалите в професията и в кой момент се е почувствал като фронтмена на „Грейтфул дед“?  Всичко това той споделя в едно „Почти интервю“ пред камерата на документалната поредица „Умно село“, но и с младата аудитория, пред която провежда открита репетиция на спектакъла „Почти представление“ по текст на братята Итъл и Джоел Коен.

Още по темата
На сцената се качват и показват от кухнята на професията актьорите Михаил Билалов и Георги Стайков, както и актьорите от спектакъла на Младежкия театър.

Сред важните уроци, които бъдещите колеги на Явор Гърдев ще чуят от него, е, че изкуството и в частност театърът - няма право да бъде демоде.

Какво означава това според едно от най-интересните и талантливи лица на българската сцена - не пропускайте да научите в епизода „Почти интервю“ от документалната поредица „Умно село“ с Явор Гърдев в главната роля, на 18 декември от 19:30 часа по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase