Снимка: БГНЕС

По-голямата дъщеря на Орхан Мурад - Александра, проговори за тормоз в семейството им. Разказът й бе споделен от нейната сестра - Сузанита, в инстаграм. Дъщерите на певеца изглежда са враждебно настроени срещу баща си, откакто той се разведе с майка им Шенай и създаде семейство с новата си жена, пишат от "24 часа".

В понеделник Александра разказа в социалните мрежи, че през годините е била подлагана на психически тормоз от страна на баща си.

"Tака. Дълго време си мълчах, нe коментирах, докато отношенията на семейството ми ставаха все по-публични, а аз се молех и мечтаех да съм от най-възможно безизвестно семейство, все пак не можем да избягаме от семейството си. Дойде ми в повече. Най-вече фактът, че от болка никой не си замълча. И знам какво е болката да те подтиква да говориш с надеждата някой да те разбере и да ти влезе в положение. И все пак не е правилно. Това са лични отношения. Всеки прави грешки. Факт. Всеки взима грешни решения в живота.

Никой не е перфектен, факт. Гнусно е да го коментирам, но вече не може и да се мълчи. Майка ми има грешки, така е. Но една грешка, която не е допускала, е да предаде човека до себе си. Грешките на Сузи така или иначе са публично достояние. Не ги е отричала. Заставала е зад тях. Поне застава зад грешките си, въпреки че не го е видяла като пример. Борила се е. В момента е прекрасна майка. Тя просто е жертва на едно безцеремонно отглеждане на дете. Майка винаги беше с Орхан. Хората, които ще я плюят днес, забравят, че добра или лоша, тя беше постоянно с него.  

Но абсолютно никой не може да коментира какво е ставало зад затворените врати. Не мога да си кривя душата. В много отношения и на него не му беше лесно. И мен ме боли. Наричах го татко 20 години и ми липсва, жалко, но липсва ми. Наложи се да прекратим контакт заради емоционалния тормоз, обидите, които търпяхме. Прекрасно е, че той обвинява тях.

Но тяхното поведение е провокирано. Той не споменава едни много тежки грехове, които той допусна. Или както той се изказа веднъж, това не са грехове, това са си човешки нужди. Оставям това тук. От малкото останало респект у мен. Нямам една минимална грешка към този човек и затова си позволих да коментирам. Защото само това ще ви кажа. Никой баща, който носи съвест, не зарязва и не гони децата си от дома", написа тя в своя фейсбук профил, след което Сузанита сподели поста.

Тези твърдения са достигнали и до Орхан Мурад, който пък разказа, че никого не е гонил от дома си, а напротив.

"Те ме изгониха от вкъщи с поведението си и затова излязох на квартира", уточни той.

Днес по-голямата сестра на Сузанита пусна още една публикация по темата, но този път запази по-смирен тон. От поста стана ясно, че е била провокирана от твърдения на Орхан Мурад в интервю през 7/8 ТВ.

Александра очевидно се е успокоила и на чиста глава сподели емоциите си спрямо постъпките на баща им. В социалните мрежи тя написа, че съжалява за вчерашния си пост, а сестра й Сузанита го сподели в своя инстаграм профил.

"Съжалих за вчерашния си пост. Бях си обещала да не коментирам. Но мамка му, не мога да си мълча. Не и в лицето на несправедливостта. На това да се изкарваш абсолютно неотговорен във всяко отношение човек за паденията на другите. Направих грешката да изгледам участието на Орхан в "Шоуто на сценаристите". Ще бъда обективна. И ако той не беше коментирал паденията на моето семейство, нямаше да коментирам него.

Но тъй като той захвърля семейството си през грешките му. А пък аз съм пораснала при баба и дядо в детските ми оформящи години и знам едно - от семейството си никога не се отказваш! Та така. Първо, защото съм обективна, той е един от най-ерудираните професионалисти в областта си, които съм срещала. Научила съм много от него. Вдъхновяващо силна личност е. Преборил е не една превратности в живота. В това отношение - прекрасен човек. Като всеки човек и той носи и доброто, и лошото. Той не е злодея в историята, просто направи грешка да посегне на семейството ми, изкарвайки се светец.

Моите майка и сестра също са прекрасни хора. Но не успяха така умело да прикрият зависимостите си. Сестра ми, докато беше закачена на система 2-ри ден в детоксикация, направи публично достояние къде е. Преди това ни се обади и каза: "Не искам никой да е на мое място, затова ще го направя." След като излезе от клиниката, помогна на няколко души активно да се преборят с тази зависимост. И ето това аз смятам за смела постъпка. И това, което говорят сценаристите, че си се друсал да си готин е демоде, колкото тях самите.

Не, в днешно време взимат наркотици, за да избягат от реалността. Защото по-голямото поколение не пое грижи да научи децата си на саморегулация на нервната система. Не се справиха с много напрежение, проблемите на новото време, упадъка в обществото. Тежестта на лекотата. Честно казано почти не съм виждала хора, борещи се с тази зависимост, идващи от здрава семейна среда. Както и да е. Това, от което наистина ме заболя, е, че той извади на показ една семейна рана. Зависимостта на майка ми.

И никой няма право да влиза толкова в личния живот на другите хора. Но аз съм длъжна да защитя семейството си, както той като баща не можа да го направи. Майка изпадна в тази зависимост поради причини, които само ние знаем. И мога много лесно да обвиня него. Но няма да изпадам в подробности. Той няма зависимост към някои физиологични нужди. Тогава искам само да знам защо изневеряваш на жена, която гледа малкото ви дете вкъщи? И много я обичаш. Така излиза песента "Единствена". А после защо го правиш, докато е оперирана от рак и лежи вкъщи с жестоки болки? А как беше, физиологични нужди. Не е зависимост.

Съжалявам, правя го с голяма болка в сърцето си и се надявам някога да ми простиш. Но трябваше да си подготвен за това, когато изрече онези думи в шоуто. Да си беше мълчал! Ама ти не си отговорен за нищо от това! Да, не ти беше лесно. На никой от нас не ни беше. Но ние все още се борим, а не сме вдигнали ръце. Защото аз знам една истина. Когато обичаш, не се отказваш. А пък от семейството никога!

О, и можеш в бъдеще и да коментираш майка колко маниакално суетна е. Когато изневеряваш системно на жена, грабиш от самочувствието й, това ще кажа. Надявам се наистина да се приключи вече, защото изключително много мразя аз да го правя. Но няма да позволя майка ми и сестра ми да излизат черните овце и да си избършеш ръцете с тях. Няма! Гледай си новото семейство, на новото дете не му казвай да се спасява само от 18-годишна възраст и вече просто нека изобщо в речника да не ти влиза моето семейство, както няма да влизаш в нашия. Да се приключва тази грозна сага", призова Александра.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase