Снимка: БГНЕС

Актьорът Явор Бахаров е бил задържан тази вечер от полицията в София. Това потвърдиха от МВР за БНР. Бахаров е отведен от патрул на СДВР в сградата на 4-o РПУ в столицата.

По непотвърдена информация Бахаров е забелязан от полицаите да употребява забранени от закона вещества. Известният актьор вече има условна присъда.

Според "24 часа" актьорът е пушил трева на улицата.  У него не е имало други наркотици, освен цигарата, която пушел. Очаква се утре прокуратурата да повдигне обвинение.

Това е негов пореден проблем със закона. През юни м.г. той получи година условно с 4 години изпитателен срок по дело, че е карал пиян - с 1,43 промила алкохол, и дрогиран с марихуана и кокаин. Присъдата бе на окръжния съд в Благоевград за случай от февруари 2020 г. На първа инстанция актьорът бе получил ефективно наказание, отново от 1 година. Втората инстанция осъди Бахаров и на "задължителни периодични срещи с пробационен служител", отново за  година.

Актьорът има и други присъди, сред които за хулиганство, както и за каране пиян, но по тях е реабилитиран. Затова и през 2021 г. се измъкна с условно наказание.

Заради това, че е в изпитателния срок на старото си осъждане, би трябвало сега Бахаров да получи ефективна присъда, ако бъде признат за виновен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase