Снимка: bTV

Литовецът Владислав Симанел се сбогува с "Фермата", след като загуби битката Арената от опонента си - хлебаря Серафим Василев.

„Доста емоции преживях във „Фермата“, доста неща минаха през главата ми. Най-важното е, че опознах себе си. Опитайте се да виждате позитивното дори в най-лошото“, каза след загубата си участникът, който работеше здраво в стопанството и нито за миг не загуби отличното си настроение в осмия сезон на предаването.

След като падна с 5 на 10 от хлебаря Серафим, диетологът поднесе символичен подарък на опонента си - буркан с жито, а двамата се прегърнаха братски.

Сблъсъкът между съперниците беше спортсменски, но суров и напрегнат до последната минута. В първата битка дуелистите трябваше да покажат бързина и точност. Финци стартира по-мудно при рязането на летвите от дървена стена, но бързо навакса и пръв скова дървена стълба. Влад обаче демонстрира точен мерник и го победи в последвалата стрелба с пясъчни торбички.

В следващото изпитание литовецът имаше предимство като по-млад и по-пъргав. Диетологът, който е известен като г-н Морков заради любовта си към зеленчука, премина с отлично темпо по трасе с препятствия, пренасяйки вино с маркуч. След това, качен на платформа, по-ловко напълни дамаджана и поведе убедително.

В третата битка обаче и късметът, и уменията бяха на страната на Финци, който беше сред финалистите във „Фермата“ 2. Хлебарят се отличи с майсторство при цепенето на пънове, бързо откри ключа, скрит в единия от тях и сякаш на шега закова седем пирона с малък чук. Като показа перфектна техника, той завърши за малко над 7 минути. Въпреки че Влад също се раздаде до пълно изтощение, не успя да го надмине. Финци го победи и на въпросите от Алманаха, и така изравни резултата.

Последната, пета битка, за максимални точки, се превърна в истинско зрелище. Опонентите трябваше да разцепят вертикално поставена талпа, но, преди да се впуснат в двубоя, си пожелаха късмет един на друг. Финци, който се слави с отличните си фермерски умения, развъртя брадвата с лекота, оформи клин, „подостри“ дървото и пръв го свали на земята. Така хлебарят спечели дуела и отчете втора победа на Арената в осмия сезон на „Фермата“.

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 1 месец

А коментара на Иван, че " му е омръзнало от позитивизма на Влад" е абсурден. Но коментара на другия Иван ( без Андрей) , че който не оценява позивитизма е гл*у*пак беше много добър.

1

Анонимен

преди 1 месец

Както каза Лили, Влад наистина е светлия лъч във Фермата.