Снимка: БГНЕС

Херцогът и херцогинята на Съсекс Хари и Меган Маркъл са номинирани за наградата "Пулсът на надеждата" (Ripple of Hope) на американската фондация за правата на човека "Робърт Ф. Кенеди" за усилията им в борбата срещу расизма. Новината бе съобщена от "Таймс".

Според Кери Кенеди - говорителка на фондацията и дъщеря на Робърт Кенеди - двойката "смело се е противопоставила на расизма в британското кралско семейство, изправяйки се срещу вековните традиции, за да докаже, че в света не може да има място за расизъм".

"Те са съзнавали, че могат да загубят семейството си, позицията си в света, но въпреки това са се решили на това", добавя тя.

По-рано Меган Маркъл говори в интервю с телевизионната журналистка Опра Уинфри за расизма от страна на монархическото семейство срещу сина им Арчи, предава БГНЕС.

Церемонията по награждаването ще се състои на 6 декември. Наградата е кръстена на прочутата реч на сенатор Робърт Кенеди "Пулсът на надеждата", произнесена през 1966 г. в Кейптаун, когато по това време в страната е действащ режимът на апартейда. Сред предишните носители на наградата са бившите президенти на САЩ Барак Обама и Бил Клинтън, бившият държавен секретар Хилари Клинтън и актьорът Джордж Клуни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase