Снимка: БГНЕС

Климатични активисти окупираха ресторанта на Гордън Рамзи в Лондон, съобщи АФП. Групата „Бунт за животните“ защитава позиция за хранене с растителни продукти.

Според групата „Бунт за животните“ в окупацията участват 14 души. Те са заели маси, предназначени за клиенти на ресторанта, показвайки фиктивни менюта, в които се посочва екологичната цена на храната, пише БТА.

Сред предлаганите ястия има телешки стек. Това е храна, чието производство оставя много голям въглероден отпечатък и заема огромно пространство за отглеждане на животните, се казва в изявление на групата.

Ресторантът трябваше да затвори, но климатичните активисти отказаха да напуснат мястото. „Това е перфектният пример за неравенството във Великобритания“, каза Лучия Алекзандър, медицинска сестра на 39 години, която участва в протестната акция. „Гордън Рамзи сервира ястия, които струват 155 британски лири, докато повече от два милиона разчитат на хранителни банки в настоящата криза.“

Вместо ресторантите да трупат огромни печалби за сметка на животните, трябва да подкрепяме фермерите и рибарите в прехода към растителна храна, добави Алекзандър.

Говорител на ресторанта разкритикува действията на климатичните активисти. „Всеки има право на мнение и убеждение, но нахлуването в ресторант пречи на работата на персонала и проваля вечерта на клиентите.“

Коментари Напиши коментар

12

хм

преди 2 месеца

тази информация за кого е предназначена ?!

11

Т.Шак

преди 2 месеца

Обратни, екотерористи... С една дума: Евратлантизъм. Комунизмът си беше къде-къде по-човешка идеология. Там поне мнозинството се налагаше над малцинството, а тук шепа фанатици хора се опитват да наложат някакви *** правила на цялото общество.

10

Анонимен

преди 2 месеца

До Фин - Ооооо, дааа... Футболни фенове! Отвратителни хора! *** - за пример Катар! Има статия за това, какви хора са!!! Все пак сме и ... Религиозна страна! Над 80% се ооределят, като вярващи. Аконтязи бройка беше под 12%, като в развитите страни, щеле да е друго.