Снимка: БГНЕС

Изпадналата в немилост филмова звезда Кевин Спейси говори пред съда в Ню Йорк, отхвърляйки като "неверни" обвиненията, че е извършил сексуално посегателство над колегата си Антъни Рап, когато е бил непълнолетен.

Рап, който участва в сериала " Star Trek: Discovery", претендира за обезщетение в размер на 40 млн. долара срещу двукратния носител на "Оскар" за "емоционални страдания" за това, което се твърди, че се е случило през 1986 г., когато той е бил на 14 години, а Спейси - на 26.

Спейси заяви, че не си спомня да е присъствал на частно парти в апартамент в Манхатън заедно с Рап, както твърди 50-годишният вече мъж, предава БГНЕС.

Преди да се яви в съда, 63-годишният Спейси спечели малка победа, когато съдията, водещ делото, Луис Каплан, отхвърли твърдението на Рап, че Спейси умишлено му е причинил емоционален стрес.

В иска си Рап обвинява Спейси, че е влязъл в спалнята, където е гледал телевизия по време на парти, на което двамата са присъствали, вдигнал го е, качил го е на леглото и е легнал до него.

В обръщение към съда по-рано този месец Рап разказва, че по време на предполагаемия инцидент се е "чувствал замръзнал" - докато не е успял да се "измъкне".

Откакто обвиненията на Рап се появиха за първи път през 2017 г., в разгара на движението #MeToo срещу сексуалното насилие, Спейси изчезна от екраните и кината.

По време на кръстосания разпит Спейси описа собственото си проблемно семейство с баща, когото определи като "расист" и "неонацист" - нещо, което никога преди не е казвал публично. Той не харесвал гейовете и не оценявал интереса на сина си към театъра.

Спейси заяви, че обвиненията на Рап, публикувани в края на 2017 г. в статия в Buzzfeed, са го накарали да се почувства "шокиран, уплашен и объркан".

По препоръка на съветниците си той поднесе публично извинение, за което сега казва, че съжалява.

"Бях насърчаван да се извиня и си взех поука, а именно: никога не се извинявай за нещо, което не си направил", каза той пред съда.

По време на обвиненията той за пръв път се разкрива публично като гей, което според него е довело до обвинения, че "се опитва да промени темата или да отклони вниманието".

Изтривайки сълзите си, звездата от "American Beauty" и "House of Cards" заяви, че "никога не би направил нещо, което да навреди на гей общността".

Звездата от "Обичайните заподозрени" също така се призна за невинен по обвинения в сексуално посегателство срещу трима мъже между март 2005 г. и април 2013 г. във Великобритания, а през 2019 г. обвиненията срещу него в непристойно посегателство и сексуално насилие бяха свалени в Масачузетс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase