БГНЕС

 Кралица Елизабет II бе погребана в мемориалния параклис на крал Джордж VI в замъка „Уиндзор”. На траурната церемония на 19 септември присъстваха нейните близки, сред които две от децата на принца и принцесата на Уелс. Принц Джордж и принцеса Шарлот отдадоха почит към своята прабаба, която несъмнено ще помнят с добро. След като камери показаха как момиченцето се покланя и проронва сълзи за покойната кралица, британски медии писаха, че тя оставя на нея и останалите деца в двора сантиментално наследство. 

 
По данни на списание Hello, Елизабет II e споделила с правнуците си нещо много ценно, свързано с нейното любимо място в Royal Lodge в Уиндзор. 
 
Къщата за игра на Елизабет II - мечта за всяко дете
 
Като дете Лилибет, както са я наричали, прекарвала голяма част от свободното си време в къща за кукли, построена в реален размер. Там тя и нейната сестра Маргарет обличали куклите и пиели чай заедно с тях. 
 
Къщата, която сякаш излиза от приказките, е подарена на Елизабет, когато тя е на 6 години. Тя я получава в знак на признателност на хората от Уелс към нейното многуважавано семейство. По-интересното е, че в нея има течаща вода, електричество, както и напълно оборудвани кухня, спалня, всекидневна и баня. 
 
Снимки на фотографи от 1933 г. показват как кралската наследничка позира до къщата с бели прозорци, разполагаща с дебел сламен покрив. Около нея има малка тухлена ограда и прекрасна градина, пълна със зеленина. По онова време малко са децата, които могат да се похвалят с подобно място за игра на Острова. 

Къщата за игра е от малкото подаръци, приети от кралското семейство 
 
По протокол всички членове на британския кралски двор нямат право да приемат подаръци от обикновените граждани. През годините те са получавали безброй, но се налагало да ги връщат. Но тъй като въпросната къща за играе е била подарена на самата Лилибет, тя успява да да я задържи и запази за идните поколения. И днес на нея могат да се наслаждават нейните внуци и правнуци. 
 
Още по темата четете в материала на Тialoto.bg 

Източник: Тialoto.bg 

Коментари Напиши коментар

11

крал Чарлз III

преди 2 месеца

Ще направя къщата на камиларник!

10

Анонимен

преди 2 месеца

Играели си в къща с кукли с реални размери сатани

9

Анонимен

преди 2 месеца

Колко време след смъртта душата и ще се срещне с тази на принцеса Даяна?