Снимка: БГНЕС

Американският актьор Кевин Спейси се призна за невинен по четири обвинения в сексуално посегателство срещу трима мъже, при първото си явяване в лондонския съд в Олд Бейли.

62-годишният актьор пледира невинен и по петото обвинение за склоняване на лице към сексуална активност без негово съгласие. Актьорът, облечен в светлосин костюм, отговори "не съм виновен", когато му бяха прочетени всички обвинения.

Съдебният процес е насрочен да започне от 6 юни следващата година. Следващото изслушване ще се проведе през 2023 г. Съдията освободи Спейси под гаранция без условия.

Обвиненията са повдигнати след преглед на доказателствата, събрани от столичната полиция, предава БГНЕС.

Кевин Спейси е обвинен в два случая на сексуално посегателство срещу мъж в Лондон през март 2005 г., който сега е на 40 години.

Той е обвинен също така в един случай на сексуално посегателство и в склоняване на лице да извърши сексуална дейност без негово съгласие срещу мъж през август 2008 г. в Лондон, който сега е на 30 години.

Четвъртото обвинение в сексуално посегателство е срещу друг мъж през април 2013 г. в Глостършир, който също вече е на 30 години.

Двукратният носител на "Оскар" даде изявление пред "Добро утро, Америка" през май, в което заяви, че е уверен, че ще пътува до Великобритания и че е уверен, че може да докаже невинността си. Той има адрес в Уотърлу, централен Лондон, но домът му е в САЩ, където има семейство и деветгодишно куче. Спейси е участвал във филми като "Седем", "Поверително от Ел Ей", "Американски прелести" и "Baby Driver", както и в сериала на Netflix "Къща от карти".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase