Снимка: БГНЕС

100% да бъде българската музика в националните медии. Това искане отправи в предаването „Лице в лице“ по Би Ти Ви певицата Силвия Кацарова.

„Твори се много прекрасна музика в България, но тя няма шанс да бъде чута", добави изпълнителката.

По нейни думи БНР и БНТ имат делегиран бюджет от 150 млн. лева и това са пари на всеки българин, който си плаща данъците. "От тях 11 процента са за българските творци и 90% излизат навън от тези пари. Ние субсидираме чужда култура – европейската култура. Англоезичните звезди имат световния пазар, ние имаме една малка България и защо в нашата родина да не звучи 100 процента българска музика само за БНР и БНТ. Аз имам над 100 песни, ние бълваме нова музика, но тя няма равен шанс", каза още Кацарова.

"Думите на Ицо Хазарта пред комисията по култура не отговарят на истината. Не е прав за младите, Ицо. Каза, че била простотия музиката на младите творци. Всички творци, които са свободни, на свободния пазар, без големите компании зад тях, те сами се продуцират. Не им дават шанс в никакви телевизии, нямаме една българска класация за българска музика", допълни певицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase