Снимка: БГНЕС

Бразилският президент Жаир Болсонаро заяви, че Леонардо ди Каприо трябва да спре да прави изявления за екваториалните гори на Амазонка. Американският актьор неведнъж е критикувал правителството на южноамериканската република и неговите инициативи в региона.

"Ди Каприо би трябвало да знае, че директорът на СТО (Световната търговска организация) сам е казал, че без бразилския агробизнес в света ще има глад. Така че би било добре Ди Каприо да си затвори устата, вместо да говори глупости", каза бразилският държавен глава пред свои поддръжници.

Той визираше публикациите на актьора в социалните мрежи, които привлякоха силно вниманието към проблема с пожарите в горите на Амазонка. Според Болсонаро тези публикации са придружени от снимки отпреди 20 години. Както обясни президентът, бразилските земеделски производители са задължени по закон да запазят 20% от земите си в първоначалния им вид, а в Амазония този процент вече е 80%. "В този смисъл ние сме пример за света", каза Болсонаро.

Ден по-рано Ди Каприо призова бразилските младежи в социалните мрежи да подадат документите си за гласуване. Крайният срок за регистрацията им е 4 май. Актьорът посочи, че "здравето на планетата" зависи от резултатите от предстоящите парламентарни избори през октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase