Снимка: БГНЕС

Затъналият в скандали и лишен от военните си титли син на Кралица Елизабет II е тероризирал служителите в Бъкингамският дворец години наред. След драматичните разкази на принц Уилям за това как Андрю е крещял на персонала, сега друга история излиза наяве: как принцът е искал 72-те му плюшени мечета да бъдат подредени по височина.

Шарлот Бригс е работила за кралското семейство в средата на 90-те години, разказва БГНЕС. Тя разказва как двете любими плюшени играчки – мечета на херцога на Йорк са поставени на махагонови тронове до леглото му. Прислужницата е загубила един час в подреждане на плюшките правилно. Принцът спял с тях в леглото си.

47-годишната Шарлот си припомня, че веднага след като получила работата, прислугата й казала за странностите на Андрю и подробно й било обяснено как да подрежда мечетата. „Дори имах еднодневна тренировка. Всичко трябваше да е точно както трябва. Беше толкова странно.” На служителите на Андрю дори била дадена диаграма как да поставят играчките из спалнята му. Най-големите е трябвало да бъдат поставени отзад, а останалите бяха в низходящ ред на размера към най-малките отпред. По-голямата част от играчките са били облечени като моряци, с униформи и шапки, и са купувани от цял свят.

Принцът често изпускал нервите си, особено ако играчките не били подредени както трябва.

61-годишният Андрю сега живее с бившата съпруга Сара Фъргюсън в Royal Lodge в Уиндзор, но в Бъкингамският дворец са му запазени стаите, в които е нощувал. Част от колекцията си взел, когато се пренесъл при бившата си съпруга.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase