Снимка: БГНЕС

Американският актьор Алек Болдуин доброволно предаде телефона си на властите като част от разследването на смъртта на оператора Галина Хътчинс. Тя почина от изстрел на снимачната площадка на Rust, съобщи NBC News, позовавайки се на адвоката на Болдуин Арън Дайър.

"Алек тази сутрин доброволно предостави телефона си на властите, за да могат да завършат разследването си. Алек не е виновен за нищо", каза Дайър.

Адвокатът на Болдуин подчерта, че основният въпрос, на който трябва да се отговори, е как бойните патрони са се озовали на снимачната площадка, предава БГНЕС.

През октомври 2021 г. Болдуин, който участва в уестърна "Rust", стреля с пистолет по време на репетиция, а впоследствие се оказа, че е зареден не с халосни, а с бойни патрони. В резултат на това операторката Галина Хътчинс, родена в Украйна, загина, а режисьорът Джоел Соуза беше сериозно ранен. Актьорът заяви, че не е натиснал спусъка на пистолета, убит операторката. Изстрелът, според него, е станал спонтанно.

Властите в САЩ продължават да разследват инцидента.

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 1 седмица

Четете ли какво пишете? Коя е тази Галина?

24

Анонимен

преди 1 седмица

"Спонтанно пистолета гръмнал няколко пъти и то в хора.... Не е ли малко нагъл тоя Болдуин?" ---> не... други хора от екипа също са имали инцидент с пистолет който стрелял "спонтанно" няколко дни по-рано. Тогава обаче не е имало бойни патрони вътре. В дена на смъртта пък, 7 оператора напуснали заради лошите/опасните условия на работа. Така е то - къщи за милиони, лукс пред камерите на журналистите а снимачните площадки с мизерни условя.

23

Ха Ха

преди 1 седмица

Е Болдуинг е милионер. Всеки ден ще си купува по един евтин телефон за 5 долара и ще им напълни елият съд телефонпета.