БГНЕС

Бети Уайт почина на 99-годишна възраст, оставяйки след себе си богато наследство в киното, където ще я запомнят като „Златното момиче“. Освен нейните роли и голямото ѝ чувство за хумор, не бива да забравяме, че тя беше любител на животните и неведнъж заставаше зад различни каузи, свързани с опазването им.

След трагичната кончина на звездата, която след няколко дни щеше да навърши 100 години, американци се обединиха, създавайки „Betty White Challenge“. Те приканват в социалните мрежи да се включим в него на 17 януари – нейният рожден ден.
 
Може да се каже, че не ви трябва кой знае какво, за да се включите в онлайн събитието. Единственото условие е да дарите 5 долара, които ще бъдат използвани за спасяване на животни или подпомагане на приюти, за които тя се е грижила приживе.
 
През годините Уайт е имала не един домашен любимец, като много често сме виждали фотосесии с обичаните от нея кучета. Много често тя е споделяла в свои интервюта, че иска да подобри условията в зоопарка в Лос Анджелис, както и да помогне за опазването на някои застрашени видове.
 
Още за предизвикателството в памет на Бети Уайт четете в материала на Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Коментари Напиши коментар

12

ф

преди 1 седмица

До Изненадан Прав си, ама снощи комшията пак уби две кученца.

11

Изненадан

преди 1 седмица

Бездомни животни няма.Те по принцип живеят в природата.Тя е техният дом.Там Бог се грижи и за тях. Има обаче сбъркани хора които прехвърлят своите проблеми върху проблемите на животните.Дали едно коте е по-щастливо в снобския апартамент на някой човекомразец и животнолюбец от колкото на улицата сред себеподобните?

10

Анонимен

преди 1 седмица

Бети Уайт беше невероятна актриса!Светла памет!