БГНЕС

Тазгодишната Коледа беше една от най-трудните за кралица Елизабет II. Тя трябваше да посрещне празника без любимия си принц Филип, който почина през април на 99-годишна възраст. Поради нарастващите случаи на коронавирус кралицата отмени и ежегодната си празнична вечеря, като дори не се събра със семейството си, а остана в замъка Уиндзор, за да предпази своето здраве.

 
Въпреки нетрадиционната Коледа, Елизабет спази една традиция и отправи празнично обръщение към нацията си. Макар съпругът ѝ този път да не беше физически до нея, кралицата се увери, че пази духа му близо до себе си по най-красивия възможен начин.
 
По време на едно от най-личните ѝ съобщения досега, Елизабет отдаде почит на Филип не само чрез думите си, но чрез избора си на декор и аксесоари. Както всяка година тя седна в Бялата стая в замъка Уиндзор, за да изнесе речта си, а на бюрото пред нея беше поставена обща снимка с Филип от диамантената им годишнина през 2007 година. Кралицата носеше празнична червена блуза, към която добави тройно перлено колие и сапфирена брошка във формата на хризантема, която има сантиментално значение.
 
Аксесоарът се появява на няколко пъти върху тоалетите на монарха, които са носени в присъствието на херцога на Единбург, включително по време на медения им месец в Бродленс, Хемпшир през 1947 година. Четири години по-късно кралицата я слага за семеен портрет с Филип и двете им деца – принц Чарлз и принцеса Ан. След това феновете я виждат по време на 60-ата годишнина от сватбата на Филип и Елизабет. 
 
Повече за брошката на Елизабет  Втора четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase