Снимка: Фермата

Грънчарката Ралица Йовкова напусна "Фермата", след като загуби категорично с 1:14 от Ваня. За блондинката това бе четвърта победа на арената.

"Много съм щастлива, че бях във "Фермата". Взех всичко, което можах и е време да си ходя. Зад гърба си оставям много верни и истински приятели", каза Ралица, която със старание и любов изработи красиви глинените съдове за манастира "Св. Архангел Михаил" в село Шума - светата обител, чието стопанство участниците в предаването се заеха да възстановят.

В петък занаятчийката смело дебютира на Арената срещу Ваня, която до този момент отстрани фризьорката Анастасия Христова, бившата стюардеса Цветелина Лозанова и футболната съпруга Теодора Дякова, и беше обявена за Терминатора на стопанството. В първата битка двете трябваше да се задържат върху дървени колове - изпитание, което Ралица спечели с лекота. В следващия сблъсък обаче тя се справи много под очакванията със стрелбата по стена от дървени трупчета, а Ваня сложи начало на победния си поход.

В сряда, в студ и под пелена от мъгла, опонентките пренасяха препълнени менци по тънка греда,  опъната над басейн с ледена вода. Ваня демонстрира по-голяма сила и бързина, и увеличи преднината си. Огромното й хладнокръвие пролича и в следващата битка, в която участничките дърпаха тежки торби с пясък по трасе с препятствия, засмукваха вино с маркуч и го пренасяха до дамаджана. Малко преди края на сблъсъка Ралица не уцели тясното гърло на съда, разля виното, ядоса се и отказа да продължи напред, като така разочарова най-близките си хора в стопанството. Логично, кантарът отчете малко над 700 грама течност в нейната дамаджана и над 1400 грама при опонентката й.  

Ваня се справи по-добре и в стрелбата с голяма прашка по кубчета. Под проливния дъжд трансформационният лидер свали повече мишени за по-кратко време и триумфира в поредния си елиминационен дуел.

С четвъртата си победа в двубоите за оцеляване тя изравни рекорда от миналия сезон на Ваня Илиева, по-известна като Хепи Ванче, която се прочу със серията си от успехи на Арената, а накрая успя да вземе титлата и чека за 100 000 лева.

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 1 месец

Късокрачко и Дебелогъско да дават наградата на Ваня/тя си я заслужи със спечелените дуели/ако искат да има следващ сезон. Защото този го провалиха с толерирането на словестната агресия на мияча на чинии и поправяча на покриви. А беше хубав замисъл "Пробуждане''. Много жалко,че всичко това се случи пред дверите на манастир.

12

таня

преди 1 месец

Чудя се дали тия двамата мухльовци си бият жeнитe в къщи, ако e така нe бих сe учудила, държат сe като талибани.

11

Ddd

преди 1 месец

Най-добрe и двамата да зачeзват за ЮAР и да нe сe връщат, щото появят ли сe тук някой щe им разбиe муцунитe.