Снимка: БГНЕС
Проблемите за Кевин Спейси продължават с пълна сила. След като беше обвинен в сексуален тормоз и изнасилване, кариерата му тръгна стремглаво надолу и от години не сме го виждали на екран. Сега актьорът беше задължен да плати 31 млн. долара на хитовия сериал House of Cards, в който той игра в продължение на пет години.
 
Решението на съда е взето миналата година, но чак сега е обявено пред света. Това става, след като продуцентската компания MRC е подала молба в съда на Лос Анджелис за потвърждение на сумата. Фирмата прекъсва взаимоотношенията си със Спейси през 2017 година след множеството обвинения в сексуален тормоз и преследване.
 
Актьорът и продуцентските му компании M.Profit and Trigger Street са задължени да платят 29,5 млн. долара обезщетение, 1,2 млн. долара такси за адвокати и 235 хиляди долара за допълнителни разходи по делото.
 
"Безопасността на нашите служители, декори и работна среда е от основно значение за MRC и затова искаме да бъде поета отговорност", казват от компанията в понеделник.
 
Адвокатът Майкъл Къмп заяви, че за него е било чест да представлява MRC по този въпрос и че продуцентската къща е отстояла мнението си, справила се е с делото по най-добрия начин и е получила желания резултат.

Още за делото срещу Кевин Спейси четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase