Снимка: БГНЕС

Карахме с 80 км/ч, защото пътят беше мокър, беше студено, хладно, под 4 градуса. Тъкмо вече си пускам седалката, нямаше никакви коли и си викам: "Дай да се отпусна малко". И се отпуснах назад, дори махнах колана и в следващия момент последва жесток удар. Човекът, който ни удари, се движеше с поне 170 км/ч. Това разказа музикантът Светльо Витков пред NOVA NEWS. Вчера той съобщи във Facebook профила си, че е претърпял тежка катастрофа и е оцелял без наранявания "като по чудо".

Още по темата

"Забихме се в стената, от там в мантинелата, въртене. Тъкмо си помислих, че всичко е свършило, аз се ударих в тавана, излетях назад, последва още един, страничен удар, от същата кола. 7-8 секунди беше всичко. Няма пострадали по един късмет. Този опит за убийство е безумие", допълни още Витков и сподели, че водачът, който го е блъснал е бил 26-годишен, "добре сложен, от тези, които се правят на мутрички".

"Законът на пътя е: "Който е с по-голяма кола, той управлява", което е безумно", заяви музикантът и обяви, че няма да остави на шофьорът да му се размине и ще предприеме всичките законови мерки. Още днес музикантът ще подаде жалба, която ще бъде от частен характер.

"За няколко секунди може би съм изпаднал в безсъзнание. После се опомних, излязох от колата и го гледам - той вече е избягал към бордюра и плаче. Пита ме: "Как сте, защото мен ме боли глават", а аз му викам: "Бягай от тука, гад такава". Просто - не е ок този човек. Не знам дали му е взет тест за наркотици, мисля че не. Когато видя, че качиха колите на машините, спокоен стана и си тръгна. Дори и не дойде към нас да каже "прощавайте", разказа още Витков.

По думите му, тъй като няма жертва, единствените последствия за момчето, което го е блъснало, ще са да му бъде отнета книжката за няколко месеца. Но, според музиката, такива хора не трябва никога повече да се качват зад волана на автомобил.

"Ще помоля едно нещо. Младежите и девойките, които карат с такава скорост, с автомобили, които са над 150 коня - когато нямат опит, да знаят, че пътят не е това, което виждат. Той е много по-опасен, отколкото изглежда. Не карайте с превишена скорост", призова Витков.

Светльо Витков, който е лидер на партия "Глас народен" и кандидат за президент и водач на листа в 23 и 25 МИР в София, коментира и предстоящите избори.

"Продължава личният ми протест срещу системата и начина на управление. Румен Радев е най-големият конкурент в президентските избори", каза той.

Според него проф. Герджиков сигурно е силен в сферата си, но не и в политиката.

"Не бих подкрепил кандидати на БСП, ДПС, ГЕРБ или "Демократична България" на втори тур", категоричен бе Витков.

За него новите медийни месии са Кирил Петков и Асен Василев, които са заменили Слави Трифонов на тази позиция.

Светльо Витков коментира и твърденията, че участва в избори за парламент само заради субсидия. "Ако се боря за субсидия, бих си присъединил към по-голяма партия. Това е мантра, която се лансира от медиите, но не е вярна", заключи той.

В предаването Витков разкри и подробности за жестокия пътен инцидент, който преживя преди ден. И заяви, че ще се постарае виновникът за катастрофата да си понесе законовите последствия.

Коментари Напиши коментар

136

Крадеца

преди 6 месеца

Всеки народ заслужава съдбата си

135

Хахах

преди 7 месеца

Много мрънка, а сам споменава че е катал с 80, при ограничение там 60. Значи когато тебе те отнесе по - голям джигит - ревеш, е само за едни ли да важи закона?

134

Анонимен

преди 7 месеца

Субсидийката гони чиляка! С първата събсидия си купи автомобилче, че да се вози насам-натам. Сега иска тунинг. Прочетох в коментарите, че бил съден за порнография...