Снимка: БГНЕС
По време на процес в Ню Йорк американският певец R. Kelly беше признат за виновен за изнудване и секс трафик, съобщиха световните агенции. 
 
До официалното завеждане на дело се стигна, след като негови жертви дадоха интервюта по телевизията и разказаха за случилото се. Някои от тях посочват, че са били непълнолетни, когато са станали обект на насилие. 
 
Съдебните заседатели коментираха над 9 часа каква присъда заслужава певецът. Той е заплашен до 100 години затвор - 20 години за рекет, 10 за всяка от присъдите за трафик на секс. Очаква се окончателната присъда да бъде произнесена на 4 май 2022 г.
 
Прокурорите твърдят, че R. Kelly е използвал славата и богатството си, за да ги примамва момичета и им обещавал да им помогне в музикалната им кариера. Някои са били избирани сред фенове на концертите му с помощта на хора от екипа му.
 
Музикантът е застрашен от доживотна присъда. Адвокатът му обяви, че обмисля да обжалва обвиненията.
 
 
 

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 7 месеца

Представям си ако при нас беше тази съдебна система. По български. Откраднал кокошка-100 години ....Рекет, трафик, незаконна търговия с органи.....- невинен, жертва на политическа игра!

15

Анонимен

преди 7 месеца

Такава съдебна система ни трябва у нас. Много бързо ще се оправим.

14

Анонимен

преди 7 месеца

Ако беше съден в България, нямаше и 100 дни да изкара в затвора. Тук всички милионери са невинни....Гешев каза така!!!!!