Снимка: БГНЕС

Джони Деп осъди "културата на отхвърляне“, която той сравни със замърсен въздух, и заяви, че с„никой не е в безопасност“. Звездата от "Карибски пирати" визира набиращото все повече скорост явление на развенчаване на славата на известни личности посредством недоказани обвинения в сексуални злоупотреби, тормоз и различни видове насилие.

Деп беше "отхвърлен" от много медии, а Warner Bros. го помоли да се оттегли от филма "Фантастични животни", след като миналата година загуби съдебното дело за клевета срещу вестник "Сън". Вестникът го описа като "мъж, който бие жени" след публичен спор между Деп и бившата му съпруга Амбър Хърд.

Деп се появи на филмовия фестивал в Сан Себастиан в Испания в сряда, където трябваше да получи почетната награда "Доностия".

Както пише "Дедлайн", актьорът е заявил, че общественото мнение се е обърнало срещу него в светлината на съдебния процес.

"Това може да се разглежда като събитие в историята, което продължава безпрецедентно дълго, тази култура на отхвърляне, това бързо осъждане, неосновано на нищо, всъщност то е като замърсен въздух", каза Деп.

"Сега е извън контрол и мога да ви предупредя, че никой не е в безопасност. Никой от вас. Никой не е в безопасност. Нужно е едно изречение и нямате повече почва под краката си, килимът е издърпан", каза той и добави: "Това не се случи само на мен, случи се на много хора. Такива неща се случиха на жени, на мъже. За съжаление в един момент започва да се мисли, че това е нормално. Или че наистина е така. Но то не е".

След това Деп призова обществеността да „застане“ срещу тази култура, защото „някой, когото обичате“ може да се сблъска с лудостта на „културата на отхвърляне“.

По-късно холивудската звезда изрази „загриженост, че присъствието му на фестивала ще обиди хората и че не иска да обижда никого“. Той каза, че благодари на организаторите за "продължаващата подкрепа".

"Не съм направил нищо, просто правя филми", заключи той.

Деп заведе дело срещу бившата си съпруга Хърд и следващата година ще се проведе изслушване във Вирджиния. Той съди 35-годишната Амбър Хърд за публикация във "Вашингтон пост" през 2018 г., в която тя казва: „Станах публична личност, представляваща домашното насилие и почувствах целия гняв на нашата култура към жените, които говорят“./БГНЕС
 

Коментари Напиши коментар

18

no name 2

преди 1 месец

Единственото, за което е виновен е, че беше заслепен от тая *** и си заряза щастливото семейство, което имаше с Ванеса Паради. Това е единствената му грешка и със сигурност горчиво съжалява. Тази жена винаги ми е била адски противна. Има нещо зло в погледа й. Благодарение на него Холивуд разбра, че Хърд съществува. После се прехвърли на Мъск, ама той бързо я видя що за стока е и я разкара. А имаше записи с нейни изблици на насилие и агресия спрямо Деп.Значи не е света вода ненапита.Дано я осъди

17

no name

преди 1 месец

Оная въртиопашка Хърд така и не доказа нищо. Всъщност Деп няма повдигани обвинения за домашно насилие, не е подавана жалба в полиция и нищо подобно. Просто се появи тая па-ча и с влажен поглед и жален гласец рече пред някакъв жълт вестник, че била жертва на незнам си какво си. Него пресата го съсипа с недоказани твърдения на една златотърсачка. Всичките му бивши приятелки и жени излязоха в негова подкрепа - ако е бил насилник щяха и те да се присъденинят към Хърд и да го закопаят, но не би!

16

Анонимен

преди 1 месец

В цял свят е така. И в България ще го отхвърлят.