БГНЕС

Джони Деп най-накрая сподели мнението си за падението си в Холивуд и сподели, че е жертва на "лов за вещици" и помоли хората да се борят срещу несправедливостта. 

 
Думите му бяха предизвикани от журналист, който попита актьора за т.нар. "култура на изключване" и как социалните мрежи влияят на публичните фигури. "Култура на изключване" е съвременна форма на остракизъм, при която някой е изтласкан от социалните или професионалните среди - независимо дали е онлайн, в социалните медии или лично. За тези, които са обект на този остракизъм, се казва, че са "отменени". Изразът "отмяна на културата" има предимно негативни конотации и обикновено се използва в дебати относно свободата на словото и наличието на цензура. 
 
Деп заяви, че това е "сложна ситуация", тъй като може да се разглежда като събитие в историята, продължило дълго и създало поводи за прибързано съдене от обществото. Актьорът говори на фона на скандалите с бившата си съпруга Амбър Хърд и делото му срещу таблоида The Sun, който го определи като "бияч на жени". Джони загуби в съда, след което беше уволнен от поредицата "Фантастични животни". 
 
Според съдията вестникът е имал доказателства за определянето на Деп като "бияч на жени", включително личните показания на Хърд за домашен тормоз. Актрисата е заявила, че е била подложена на системно насилие и дори се е страхувала за живота си. 
 
Още по темата ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase