Снимка: БГНЕС

Когато сте една от най-красивите жени в света, се сдобивате с огромен натиск относно това да изглеждате добре независимо дали отивате до магазина или се разхождате по червения килим. Но както всичко друго, което се е изпречило на пътя на Анджелина Джоли, това изглежда, че не я притеснява. Актрисата и режисьор е толкова известна с филмите си, колкото и с филантропската си дейност, което обяснява вярата ѝ, че най-добрият начин да изглеждаш красива е чрез интелекта си.

"Често казвам на дъщерите си, че най-важното, което могат да направят, е да развият ума си“, пише Анджелина в есе за ELLE. Тя допълва, че всеки човек може да облече красива рокля или костюм, но това няма да има значение, ако умът му не е силен. „Няма нищо по-привлекателно, дори може да се каже и омагьосващо, от жена с независима воля и собствено мнение“.
 
Другият съвет, който Джоли дава на момичетата си, е да не се страхуват от остаряването. „Поглеждам се в огледалото и виждам, че приличам на майка си, което ме стопля отвътре“, казва тя пред InStyle. Според нея, остаряването не трябва да бъде приемано като наказание, а по-скоро като благословия, защото означава, че все още сме живи и можем да се насладим на децата и внуците си. Признава, че вижда недостатъците си, но се е научила да ги обича и да живее в хармония с тях.
 
Ние пък виждаме само една зашеметяваща дама, която може да служи за пример не само на дъщерите си, но и на целия свят. А как Анджелина Джоли се грижи за красотата си, разкриваме по-долу.
 
От малка ходи на дерматолог
 
Джоли започва да посещава дерматолог още от 11-годишна и до днес не го е сменила. Тя се доверява на Ронда Ранд, с която се запознава чрез майка си и я е посетила, за да разбере откъде се е появил първия ѝ кожен белег. „Мисля, че тя ми помогна доста да приема естествената красота и да разбера, че най-доброто решение е да бъда себе си и да не разчитам прекалено много на гримове“, казва актрисата. Явно тези уроци са останали в главата ѝ, защото и досега Джоли поддържа минимална рутина за красота.
 
Още от тайните за красота на Анджелина Джоли ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase