БГНЕС

Изминаха почти 40 дни откакто Меган Маркъл роди второто си дете и ако следва препоръките на своя съветник, тя трябва напълно да се е фокусирала върху възстановяването си, получавайки лечения като масажи и да яде само лесно смилеми храни. 

 
Д-р Гори Мота е гинеколожка в Лондон, чийто "Метод за нежно раждане" се използва от десетилетия по целия свят за услеснява не бременността и раждането. В допълнение към Маркъл, която е съветвала по телефона, Мота е работила с високопоставени клиенти като Ел Макферсън и Гуинет Полтроу. 
 
Докато методът й, базиран на комбинация от източна и западна медицина, първоначално се фокусирал върху бременността и раждането, Мота го разширява и включва постнатална грижа, следк като чува, че много майки се чувстват изгубени след първите три месеца след раждането. "Казаха ми, че след раждането сякаш са изчезнали от света и поискаха моята подкрепа. Така че реших да създам следродилна програма", казва тя пред Insider. В програмата са включени традиционни индийски принципи и техники. 
 
Не на хрупкавите храни в първите 6 седмици след раждане
 
Трационните азиатски култури насърчават майките да се съсредоточат върху възстановянето си в първите 40 дни след раждането. Китайската версия на обичая пък се основава на убеждението, че раждането нарушава баланса на тялото между ин (студено) и ян (горещо). Именно затова в някои случай се препоръчва на майките да избягват физическа активност, студени храни и напитки, студена вода за къпане и студени помещения. Съветват ги да преминат към консумирането на топли храни и напитки, за да помогнат за възстановяването на баланса в тялото.
 
Програмата за нежно раждане на Мота обаче се корени в аюрведични техники, като обвивки на корема, маслени масажи и мега, вегатрианска диета.
 
Още по темата ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase