Снимка: БГНЕС

Съдия от Лос Анджелис заяви, че американската поп звезда Бритни Спиърс може да избере свой собствен адвокат в борбата за прекратяване на будещото много противоречия настойничество, съобщи БГНЕС, позовавайки се на BBC.

Решението бе взето в сряда, когато Спиърс се обърна към съда за втори път за по-малко от месец.

Спиърс поиска за пореден път баща й Джейми Спиърс да бъде отстранен от правното споразумение, което контролира нейните дела от години.

Още по темата

В съда миналия месец тя отправи драматична молба за прекратяване на споразумението.

В сряда тя повтори този призив в емоционално изявление, в което призова баща й да бъде обвинен в "злоупотреба с настойничеството".

"Тук съм, за да повдигна обвинение. Ядосана съм и ще стигна дотам", каза Спиърс, говорейки пред съда по телефона на адвокат.

"Позволявате на баща ми да ми съсипе живота. Трябва да се отърва от баща си и да го обвиня в злоупотреба с настойничеството", каза тя.

Настойничеството се предоставя от съд за лица, които не могат да вземат собствени решения, като тези с деменция или други психични заболявания.

39-годишната Спиърс е под настойничество от 2008 г., когато притесненията за психичното й здраве накараха баща й да подаде петиция пред съда за законова власт над живота на дъщеря му.

Злоупотребата с настойничество може да включва финансова експлоатация или налагане на прекомерни лични ограничения на някой, за когото се грижите.

Понастоящем Джейми Спиърс е единственият човек, отговарящ за активите на дъщеря му в размер на 60 милиона долара.

Коментари Напиши коментар

9

Сплескан натовец

преди 11 месеца

Оставете Бритни на мира бе !

8

Totenkopf

преди 11 месеца

Трябва да и дадат възможност сама да избере, какво ще направи, може и свръхдоза нейно право е да се самоубие по такъв начин.

7

Анонимен

преди 11 месеца

Последния път когато Бритни харчеше свободно парите си беше нон стоп дрогирана а две арабели се бяха нанесли в къщата и и се разполагаха там като у дома си а тя плащаше сметките .... Ако сега и върнат достъпа до банковите и сметки тая ще предозира с бЕлото от радост . Върнете и парите или я вържете . Няма по-упорито добиче от наркомана . Тая няма да се спре докато не стане на нейната .