Снимка: IStock

Лятото води със себе си неистовото желание да опитаме нов, по-светъл цвят на косата. И докато златните омбре акценти и светлорозовите кичури винаги ще бъдат сезонни любимци, най-голямата тенденция сред прическите това лято е смелият и ярък червен цвят.

Известни личности като Джиджи Хадид, Сиара и Софи Търнър боядисаха косата си в различни нюанси на жизнено, огненочервено и стартираха нова мания сред колегите и феновете си. Така че, да, след година и няколко месеца, в които нямахме право да ходим на фризьор толкова често, колкото го правехме преди, червената коса влиза в тенденциите за лято 2021, защото е смела и драматична промяна както за блондинки, така и за брюнетки.

„Тези червени/джинджифилови тонове са на мода, защото това е нещо различно – особено джинджифилът, който в някои случаи е подобен по цвят на прасковата“, казва Грег Гилмор пред InStyle. Според него, това е цвят, който е нов и свеж, като в същото време не изисква много терапия за косата преди да се нанесе и е лесен за поддържане.

Ако искате да станете червенокоси, Гилмор казва да вземете предвид подтоновете на нюансите, когато избирате своя цвят. Той съветва да внимавате и с тона на кожата и цвета на очите си. „Разглеждайки нюансите, може да видите дали ви подхожда по-тъмно червено или по-светъл прасковен или джинджифилов цвят“, обяснява Гилмор. Допълва, че изборът е голям и всичко зависи от вас и вашите предпочитания.

Докато червеното е смел, привличащ вниманието цвят на косата, той също така може да избледнее по-бързо от русите и черните нюанси. За да запазите цвета си по-свеж, намалете измиването на косата. „Вместо всеки ден, пробвайте да я миете на всеки три дни. Позволете ѝ да събере малко масло, което от своя страна всъщност ще я защити“, съветва Гилмор.

Той препоръчва да използвате шампоани за боядисана коса без сулфати, които нежно да почистват областта и в същото време да поддържат жизнеността на косъма. За допълнителен слой защита, използвайте грунд за коса, който предлага спасение от вредните UV лъчи на слънцето. Те могат да допринесат за избледняване на цвета и изтощават бързо косата.

Красотата на тази цветна тенденция е, че не е нужно да я забравите след края на лятото. Червеното може лесно да премине в есента, а добавянето на няколко светли кичура, които да скрият избледняването, може да придаде на косата ви по-богат и по-плътен вид.

За да получите вдъхновение преди следващото ви посещение в салона, вижте какви червени нюанси избраха някои звезди. Вижте ги в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase