Снимка: Getty

Паметта на принцеса Даяна продължава да живее чрез нейните приятели и семейство.

На 1 юли кралското семейство отбелязаа 60-ия рожден ден на покойната лейди Ди, разкривайки нейна статуя в градината на замъка Кенсингтън. За специалното събитие принц Хари долетя от САЩ, където в момента живее с Меган Маркъл и двете им деца - Арчи и Лилибет Даяна.

На церемонията присъстваха и близки на Даяна, включително и брат й - Чарлз Спенсър. Преди това обаче той почете сестра си по свой начин, публикувайки невиждана досега снимка от детството й. "Днес е 60-ия рожден ден на Даяна, принцесата на Уелс. 1 юи 1961 година беше невероятно топъл ден в Англия, който родителите на Даяна винаги ще помнят. Тя беше родена на територията на кралското имение в Сандрингам", пише Чарлз в социалните мрежи. Той допълва, че мястото, в което е родена Даяна, се вижда на заден фон на снимката, заснета от баща й.

Преди рождения ден на принцесата, Чарлз заяви пред Good Morning Britain, че очаква денят да е изпълнен с много емоции. "Помня как баща ми винаги говореше за деня, в който тя се е родила и как е било изключително горещо и изведнъж тази прекрасна дъщеря се появява. Странно да си помисля как тя щеше да стане на 60", казва той в предаването. Допълва, че 1 юли винаги ще си остане един емоционален ден, в който всеки отдава почит на многообичаната майка, сестра и жена.

"Винаги оставям цветя на гроба й. Често ходя там, защото е спокойно място и е много приятно", признава Чарлз. Гробът на Даяна се намира на малък остро в имението на семейство Спенсър. Принцесата беше погребана там седмица след катастрофата в Париж на 31 август 1997 година. По това време Чарлз Спенсър посади 36 дъбови дръвчета по пътеката към гроба, които символизират всяка една година от живота на сестра му.

Вижте снимката на принцеса Даяна в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase