Снимка: БГНЕС
"Никаква консумация на дрога не е имало в Зелената стая и смятаме въпроса за приключил". Така Европейският съюз за радио и телевизия (European Broadcasting Union), който организира и популяризира песенния конкурс Евровизия, коментира скандалната афера, в която бяха въвлечени победителите – италианската група Maneskin и по-точно солистът й Дамиано Давид.
 
На 3-секунден запис, изтекъл в Мрежата, се виждаше как той се навежда и бдителни зрители решиха, че шмърка кокаин по време на директното излъчване на финалната вечер от музикалното състезание.
 
"След твърденията за употреба на наркотици в Зелената стая по време на големия финал на Евровизия в събота, 22 май, Европейският съюз за радио и телевизия (Ebu), по искане на италианската делегация, извърши щателна проверка на фактите, като също така проконтролира всички налични видеозаписи", гласи официалното съобщение за пресата, публикувано тази вечер.
 
"Днес доброволно беше направен тест за наркотици от певеца на група Maneskin, който показа отрицателен резултат и бе видян от EBU. Тревожим се от факта, че подобни спекулации водят до фалшиви новини, които помрачават духа и изхода на събитието и несправедливо навреждат на групата", пише още в комюникето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase