Снимка: БГНЕС
Днес най-добрият български тенисист Григор Димитров навършва 30 години. По повод рождения си ден Григор пристигна в Хасково, а заедно с него е и приятелката му Лолита Османова, която наблюдава тренировката на Гришо в компанията на баща му Димитър Господинов и майка му Мария.
 
Григор започна спортния си път от кортовете в Хасково и достигна до върховете на световния тенис. Той спечели титлите на Уимбълдън и US Open при юношите през 2008 г., а при мъжете достигна до полуфиналите на същите надпревари, съответно през 2014 и 2019 г.
 
Димитров спечели общо 8 АТР титли, като най-бляскавите сред тях са тези от финалния турнир на АТР през 2017 г. в Лондон и трофеят от "Мастърс 1000" в Синсинати през същата година. Българската първа ракета достигна до №3 в световната ранглиста през ноември 2017 г. и остана на тази позиция общо 9 седмици.
Още по темата
 
По повод рождания ден на Димитров председателят на БФТ Стефан Цветков изпрати поздравителни адреси до родителите му - Мария и Димитър Димитрови, както и персонално поздрави най-добрия ни тенисист:
 
"Скъпи Гришо,
 
Позволи ми да поднеса най-сърдечните си поздравления по случай твоя 30-и рожден ден.
 
Не само като невероятен професионалист, доказал своето изключително ниво, но и като българин и истински патриот, ти изгради безспорен авторитет не само в световния тенис, но и в световния спорт.
 
Помня първата купа, която ти връчих през 2004 г. в Пловдив. Още тогава видях, че пред мен стои бъдещ голям спортист и шампион.
 
С яркия си талант и изключително трудолюбие ти постигна невероятни успехи, с които прослави себе си и се превърна в най-популярния посланик на България по света.
 
Скъпи Гришо, ти отдавна си заслужи обществено признание и дълбоко уважение. Нека днешният ден ти донесе много усмивки, радост и нестихващи положителни емоции в обкръжението на най-близките хора!
 
Желая ти здраве, щастие, удовлетворение от постигнатите цели, много нови предизвикателства и покорени върхове.
 
Честит рожден ден!"
 
Българската федерация по тенис също пожелава на Григор Димитров още много успехи - както в спорта, така и в личния живот. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase