Снимка: БГНЕС

Бил Гейтс наел 97-годишен адвокат, за да придвижи развода му с Мелинда, писа вчера „Дейли мейл“.

Почти столетникът Чарли Т. Мънгър е стар приятел на Гейтс, също милиардер, предаде news.lex.bg.

Изборът на Бил Гейтс не е така ексцентричен, както изглежда на пръв поглед. Ветеранът от Втората световна война Чарли Мънгър е известен финансист, един от най-реномираните инвеститори в САЩ. Той е партньор на Уорън Бъфет в Berkshire Hathaway, където са работили с Бил Гейтс.

Мънгър е известен с това, че губи всичко в развода с първата си жена, но после се съвзема и става милиардер.

Кара раздрънкан стар шевролет и когато го питат защо, той отвръща, че така отблъсква златотърсачките.

Борбата всъщност е за 133 млрд долара.

В съдебния иск, подаден от 56-годишната Мелинда, като причина за развода е посочено, че бракът им е „непоправимо разрушен“, а двойката не живее заедно. Основателят на Майкрософт и съпругата му нямат предбрачно споразумение, затова се очаква тежък съдебен процес за поделяне на семейното богатство, възлизащо на 133 млрд долара.

В понеделник Гейтс обяви, че се развежда след 27-годишен брак.

Чарли Мънгър, който е дясната ръка на Уорън Бъфет и негов доверен бизнес партньор, заема поста вицепрезидент на Berkshire Hathaway от 1978 г.

Мънгър е известен с цветистите си коментари относно инвестициите, икономиката, политиката, живота и други теми.

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 2 месеца

Тая да не види нещо от Безос.

32

(-_-)

преди 2 месеца

При тия хора всичко е политика. Нищо чудно тоя развод да е поредната икономическа машинация с цел увеличаване / защита на капитал..За тези няма никакво значение думата брак, развод или любов и прочие - всичко е пара и майка си ще продадат и преподават в името на парата!

31

бИЛ ГЕЙтс

преди 2 месеца

ЗАтва се развежда сигурно...а адвоката ще има доста време да похарчи хонорара, нищо, че и той има ***... .тия си играят със хората, а хората ги гледат като некви божества. Едно не мога да разбера, може би съм ***- какво е различно , ако имаш 10 млрда, и ако имаш 20 милрда пари... кво толкова има да се разбират, земи половината и да си ги харчиш с удоволствие, Мелинда, миринда, лакоминда